Hlavní obsah

Při atentátu na ukrajinského poslance v Kyjevě zemřel policista, politik je zraněný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Jeden policista přišel ve čtvrtek o život při atentátu na ukrajinského poslance Ihora Mosijčuka, sám poslanec z útoku vyvázl se zraněním. Celkem byli zranění čtyři lidé. Ukrajinské ministerstvo vnitra označilo středeční útok na Mosijčuka za teroristický čin. Vyšetřování má vést ukrajinská tajná služba SBU.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Škody po atentátu v KyjevěVideo: Reuters

 
Článek

„V důsledku výbuchu byli zraněni tři lidé. Všechny je odváželi do nemocnice, ale jeden z nich v sanitce zemřel,” řekl mluvčí Jaroslav Trakalo. Pak bylo upřesněno, že zraněných bylo pět. Zemřel třicetiletý strážce politika, policista. Podle médií po něm zůstala těhotná manželka a čtyřletá dcera.

K výbuchu zřejmě nastražené bomby došlo v okamžiku, kdy zákonodárce odcházel z televizního studia, kde se zúčastnil debaty. Spolu s Mosijčukem, který je poslancem za populistickou Radikální stranu, byl těžce zraněn i politolog Vitalij Bala, uvedla agentura Interfax-Ukrajina. Musel být operován.

Vyhrožovali mu

Poslancova asistentka v televizi vylíčila, že poslanec odcházel z televizního studia spolu se svým tělesným strážcem, když vybuchlo auto, zaparkované u vchodu. Mosijčuka odvezli sanitkou do nemocnice, kde jej ošetřují lékaři. Nebyla s to upřesnit, jaká zranění utrpěl, jen řekla, že byl celý od krve, zakrvácenou měl i tvář. Rovněž nekonkretizovala, v jakém stavu byl bodyguard.

Foto: Stringer, Reuters

Záchranáři v Kyjevě u muže zraněného po výbuchu auta

Poslanci prý bylo mnohokrát vyhrožováno, a to i od vládce autonomního Čečenska Ramzana Kadyrova, považovaného za blízkého ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi.

Rovněž poslanec a bývalý poradce ministra vnitra Anton Heraščenko připsal útok údajné snaze ruských tajných služeb destabilizovat situaci v Kyjevě.

„Myslím, že objednavatelé sedí v Moskvě, vykonavatelé jsou kyjevští. Nelze vyloučit, že agenti jsou mezi vlastenci," uvedl podle televize 112 zraněný Mosijčuk po úspěšné operaci, po které byl převezen na jednotku intenzivní péče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám