Hlavní obsah

Německá policie měla nachystané miliónové výkupné pro vyděrače

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jochen S. (53), který nemrznoucí směsí otrávil pět lahviček s dětskou výživou v supermarketu v německém Friedrichshafenu, požadoval od obchodních řetězců vyšší částku, než se dosud vyšetřovatelé přiznali. Policii dokonce nadiktoval plán předání výkupného. Týdeníku Focus to potvrdil Uwe Stürmer, policejní viceprezident v Kostnici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vyděrač se od německých prodejců potravin domáhal za to, že už neotráví další potraviny v regálech, částky 11,75 miliónu eur (303 miliónů Kč). Až dosud se policie zmiňovala o deseti miliónech (258 miliónů Kč).

Peníze měly být předány do 30. září ve 22 hodin v Sigmaringenu - v autě, jež měla policie přistavit. „Kriminalisté koupili osobní vůz a oslovili spořitelnu v Sigmaringenu, aby jim připravila obnos,“ napsal Focus.

Podmínky předání stvrdil inzerát

Kromě toho 24. září zveřejnili, tak jak jim vyděrač přikázal, v nedělníku Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung inzerát. Slovy Alles klar, německým ekvivalentem pro OK, potvrzovali datum a podmínky předání výkupného.

Ještě před tím, než vyšetřovatelé uveřejnili snímek možného pachatele pořízený kamerou v supermarketu, podezírali 46letého muže. Nechali ho sledovat, avšak podezření se nepotvrdilo. Pravého pachatele Jochena S. zatkli 29. září, údajně po upozornění jeho sousedů.

Reklama

Výběr článků

Načítám