Hlavní obsah

Požár nakládacího zařízení zapříčinil zrušení jednoho z letů společnosti American Airlines

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká aerolinka byla nucena zrušit plánovaný pondělní let z Hongkongu do amerického Los Angeles poté, co se při nákladu kontejnerů jen kousek od dopravního letadla vznítilo nakládací zařízení. Podle agentury AP, která z místa události poskytla záběry, byl při požáru zraněn jeden člověk.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na letišti v Hongkongu začalo hořet nakládací zařízeníVideo: AP

 
Článek

Mluvčí letecké společnosti American Airlines potvrdila, že požár zapříčinila mechanická závada jedné ze součástek nakládacího zařízení. Jak amatérské záběry dokazují, plameny doprovázené mohutným kouřem pohltily i jeden z přepravovaných kontejnerů.

Požár hasiči následně uhasili. Mluvčí aerolinky rovněž dodala, že během incidentu nebyl zraněn žádný cestující ani nikdo z leteckého personálu. V lékařské péči je ovšem muž, jenž vznícený stroj obsluhoval. Jeho zranění však nebyla vážná.

Odlet Boeingu 777-300ER byl naplánovaný na 18 hodin a 10 minut místního času, let však aerolinka zrušila a letadlo dočasně vyřadila z provozu. Všem cestujícím však zajistila náhradní přepravu. Příčinu poruchy stroje nyní vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám