Hlavní obsah

Policie našla hlavu a nohy zavražděné švédské novinářky, která zemřela v ponorce

Kodaň

Dánská policie v sobotu oznámila, že nalezla hlavu a nohy švédské novinářky Kim Wallové. Ta zemřela v srpnu, když se nalodila na amatérskou ponorku Dána Petera Madsena. Ten je podezřelý ze zabití Wallové, ale tvrdí, že novinářka v jeho plavidle zemřela nešťastnou náhodou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Policie našla části těla zavražděné švédské novinářky Kim WallovéVideo: Reuters

 
Článek

Dánští potápěči našli v moři hlavu, nohy a oblečení Wallové, informovala agentura AP. Kodaňský policejní vyšetřovatel Jen Moeller Jensen uvedl, že části těla nalezli v pátek. Byly zabalené v plastovém pytli spolu s nožem a těžkými kovovými předměty, díky kterým pytel klesl pod hladinu.

Plastový pytel byl nalezen nedaleko místa, kde policie v srpnu objevila torzo Wallové.

Na zohavené mrtvole Wallové se našlo 15 bodných ran, řekl v úterý v předsoudním slyšení v Kodani žalobce Jakob Buch-Jepsen. Žalobce podle agentury AP uvedl, že Madsen Wallovou usmrtil v zatím neupřesněné době mezi 10. a 11. srpnem, od těla pak oddělil hlavu i údy a torzo se závažím potopil v moři. [celá zpráva]

Policie objevila v Madsenově počítači videa zachycující mučení a popravy žen. Madsen podle agentury AFP tvrdí, že mu daný pevný disk nepatří a že do jeho ateliéru mělo přístup mnoho lidí.

Foto: Scanpix Denmark, Reuters

Dánský konstruktér ponorky Peter Madsen (čelem k objektivu)

Policie už dříve Madsena obvinila z vraždy třicetileté reportérky. Soud jej ale zatím drží ve vazbě jen pro podezření z neúmyslného zabití a zohavení mrtvoly.

Foto: Profimedia.cz

Madsenova ponorka

Na začátku září během prvního veřejného jednání Madsen uvedl, že Wallovou v ponorce zabil těžký poklop, který na ni spadl. Dodal, že byl situací otřesený, jednal nelogicky a zvažoval sebevraždu. Pak si vše ale rozmyslel, tělo vhodil do moře a ponorku nechal na moři záměrně ztroskotat. Popírá, že ženu zavraždil, přiznal jen, že s tělem nakládal nevhodně. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám