Hlavní obsah

Kiskovu firmu znovu prověřuje daňový úřad. Překážím vládě, míní prezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firmu KTAG slovenského prezidenta Andreje Kisky a jeho bratra znovu prověřují daňoví kontroloři. Tentokrát se zaměřili na účetnictví za rok 2013. Prešovský vyšetřovatel také oznámil prezidentovi, že se má dostavit k výpovědi v souvislosti se zahájením nového policejního případu. Kiska o tom informoval v rozhovoru se serverem trend.sk.

Foto: Petr Horník, Právo

Slovenský prezident Andrej Kiska

Článek

Prezident řekl, že jeho jméno mělo být zneužité k přilákání peněz. „Je to absolutní výmysl, bohužel při aktuálním zneužívání informací se může objevit anonym s informací, že jsem vyšetřovaný v tomto případu. Proto to radši říkám sám dopředu,“ uvedl prezident.

Víc podrobností zatím neuvedl, protože vyšetřování ještě neskončilo. Doplnil pouze, že vzhledem k tomu, že vyšetřování začalo nyní, půjde zřejmě o nedávný podvod.

Kiska: Není to náhoda

Kiska dodal, že podle něj není náhoda, že se v poslední době množí obvinění související s jeho osobou. Může to podle něj souviset s tím, že se některé politické subjekty snaží překrýt své kauzy, ale i s blížícím se termínem prezidentských voleb, které se mají konat za půldruhého roku.

„Jsem stále nejdůvěryhodnějším politikem, poukazuji na problémy v zemi, předvolávám si ministry. Jedno je jisté, že vládě překážím, a toto je důsledek,“ řekl. Tyto kroky ho však podle jeho slov neodradí od působení ve veřejném životě.

Daňový úřad po kontrole KTAG v loňském roce doměřil společnosti daň z přidané hodnoty a firemní daň a podal na společnost trestní oznámení pro podezření z krácení daní. Policie ale po dvou měsících vyšetřování ukončila, protože trestnost činu zanikla.

Slovenský trestní zákoník umožňuje u některých daňových deliktů dodatečně zaplatit daň i během policejního vyšetřování, aniž by viníkovi hrozilo stíhání, což KTAG učinila.

Reklama

Výběr článků

Načítám