Hlavní obsah

Příliš krátké, vulgární. Šaty Brigitte Macronové na půdě OSN udivily

Polemiky vyvolalo oblečení, v němž se francouzská první dáma Brigitte Macronová (64) nechala vidět minulý týden na Valném shromáždění OSN. V komentářích tisku či na internetu se objevují výrazy jako „příliš krátké“ či „vulgární“, napsal francouzský list Le Figaro.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Oblečení francouzské první dámy Brigitte Macronové se dočkalo kritických reakcí.

Článek

Macronová, která povečeřela s Melanií Trumpovou (47) a dalšími manželkami nejvyšších představitelů a setkala se s Pákistánkou Malalou Júsufzaiovou (20), nejmladší držitelkou Nobelovy ceny za mír, zvolila černé šaty od Louise Vuittona, které jí končily nad koleny.

Oblékla se tak ve stylu, na který si u ní Francouzi už zvykli – v zahraničí však budí rozpaky. Francouzský prezident Emmanuel Macron (39) z tohoto setkání vložil na Twitter fotografii, kde vykukuje část stehna jeho sedící čtyřiašedesátileté manželky.

A smršť popuzených reakcí ve stylu „Příliš krátké pro 64letou ženu!“ na sebe nenechala dlouho čekat. Den předtím si oblékla bílé šaty zdobené černou krajkou – opět od Louise Vuittona. A už ty byly na mezinárodní média příliš.

Rumunský časopis Ok! označil Brigitte za „jednu z nejkontroverznějších prvních dam. Nejen kvůli značnému věkovému rozdílu mezi prezidentským párem, ale také proto, že její styl oblékání není pro 64letou ženu vhodný“.

Anketa

Považujete oblékání první dámy Francie za příliš okázalé či nevhodné?
Ano
14,2 %
Ne
29,3 %
Nezajímá mě to
56,5 %
Celkem hlasovalo 9537 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám