Hlavní obsah

V Barceloně evakuovali chrám Sagrada Família

Barcelona
Aktualizováno

Policie v Barceloně evakuovala proslulý chrám Sagrada Família. Podle agentury AP se to stalo v rámci protiteroristické operace. Policie poslala pyrotechniky k dodávce zaparkované před budovou. Později oznámila, že to byl planý poplach.

Foto: Profimedia.cz

Katedrála Sagrada Família je jednou z dominant historické části Barcelony. Ilustrační foto

Článek

„Pokud bydlíte v okolí Sagrady Famílie, neopouštějte své domovy, nebo běžte spát,” uvedla na Twitteru policie. Kromě evakuace samotného chrámu uzavřela i jeho okolí včetně několika ulic. „Snažíme se vše vrátit do normálu,” doplnili policisté.

Jen pár minut poté na Twitteru uvedli, že to byl planý poplach. „Nikdo nebyl zatčen,” uvedla.

Ikonická dominanta se podle listu El País měla už dříve stát terčem teroristů, kteří v Barceloně a okolí zaútočili v srpnu a zabili 16 lidí. [celá zpráva] Teroristé ale změnili plán poté, co jim při přípravě bomb v domě v Alcanaru explodovaly výbušniny.

Barcelonský chrám Sagrada Familia (chrám Svaté rodiny) je dílem slavného katalánského architekta Antonia Gaudího. Začal se stavět v roce 1882 a práce na něm trvají dodnes. Vysvěcen byl v roce 2010.

Neobyčejná stavba charakteristická 18 štíhlými věžemi nese mnoho křesťanských symbolů, nejvyšší věž má zosobňovat samotného Ježíše Krista. Architekti pracující na dokončení díla se snaží dodržovat původní plány Gaudího, který zemřel v roce 1926.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám