Hlavní obsah

Lidský řetěz v Houstonu zachránil důchodce z potápějícího se auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během záplav v americkém Houstonu se do velkých potíží dostal postarší muž, který uvízl v potápějícím se voze. Když si jej lidé všimli, chytili se za ruce a vytvořili ze svých těl živý řetěz, díky kterému se jim podařilo seniora zachránit. O události informoval deník Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lidský řetěz zachránil v Houstonu důchodce ze zatopeného vozuVideo: Reuters

 
Článek

Maritza Castillová a její manžel projížděli Houstonem ve svém voze, když si všimli, že se nedaleko od nich v autě strženém vodou nachází člověk.

Bez delšího rozmýšlení se mu vydali společně s dalšími lidmi, kteří byli poblíž, na pomoc. „Rozbušilo se mi srdce. Někdo řekl, ať utvoříme řetěz,“ popsala Castillová dramatickou chvíli.

Lidé se chytili za ruce a v silném proudu pomalu postupovali směrem k vozidlu.

„Nikdo neměl lano, a tak lidé vytvořili řetěz z vlastních těl. Otevřeli dveře, jeden z mužů ho chytil a následně jej dostal do bezpečí,“ řekla Stephanie Mataová, která celý incident natočila.

Zachráněný senior byl později odvezen do nemocnice, kde se potkal se svým synem.

Ničivé záplavy si podle posledních zpráv vyžádaly 31 obětí, deník The New York Times hovoří dokonce o 38 mrtvých. Odhadované škody, které za sebou přírodní katastrofa zanechala, se odhadují na desítky miliard dolarů.

Reklama

Související články

Jižně od Houstonu se protrhla hráz

Kapacity vody u hned několika velkých vodních nádrží nedaleko zatopeného Houstonu byly překročeny a voda z nich začala přetékat. Jižně od města se protrhla...

Výběr článků

Načítám