Hlavní obsah

Žena věnovala zbytky sil záchraně tříleté dcery, pak se stala další obětí záplav v Texasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během rozsáhlých záplav v americkém Texasu byla v úterý zachráněna tříletá holčička, která uvízla ve vodě společně se svou matkou. Jednačtyřicetiletá žena byla v době příjezdu záchranného člunu po smrti, výrazně však přispěla k záchraně svého dítěte. List Daily Mail informoval, že dokud mohla, držela hlavu holčičky nad vodou tak, aby se neutopila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ničivé záplavy v HoustonuVideo: Reuters

 
Článek

Událost se odehrála ve městě Beaumont, když kolem půl čtvrté odpoledne voda pohltila automobil, ve kterém se matka s dcerou nacházely. Z vozidla se dvojice sice dostala, nicméně ji silný proud odnesl ke kanálu asi kilometr daleko, kde uvízla.

Foto: Jonathan Bachman, Reuters

Obyvatelé zaplaveného Beaumontu se brodí za silného deště do bezpečí.

Mluvčí místní policie Carol Rileyová uvedla, že matka udělala vše, co bylo pro záchranu dítěte možné. „Byly ve vodě už nějakou dobu. Žena holčičce bezpochyby zachránila život, snažila se jí udržet hlavu nad vodou. Udělala, co bylo v jejích silách. Holčička měla batoh, který jí pomáhal držet se nad hladinou. Když je záchranáři nalezli, stále se držely za ruce,“ popsala.

Foto: Jonathan Bachman, Reuters

Záchrana rodiny v zaplaveném městě Beaumont ležícím asi 150 km východně od Houstonu.

V době záchrany bylo podle Daily Mailu dítě podchlazené a žena nereagovala. Tu krátce poté lékaři prohlásili za mrtvou. Holčička je nyní ve stabilizovaném stavu a brzy bude propuštěna do péče její rodiny.

Foto: Jonathan Bachman, Reuters

Isiah Courtney s dcerou se po řádění tropické bouře Harvey brodí zaplaveným Beaumontem ležícím asi 150 km východně od Houstonu.

Během záplav v USA, které má na svědomí bouře Harvey, bylo potvrzeno již dvacet obětí, nejnovější zprávy hovoří dokonce o třiceti. Ve středu se krátce po přesunu nad Mexický záliv živel vrátil na pevninu, podle meteorologů však během dne zeslábne až na tlakovou níži. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám