Hlavní obsah

Vykřikl Allahu akbar a zaútočil nožem na vojenskou hlídku v Bruselu

Brusel
Aktualizováno

S výkřikem Allahu akbar (Bůh je veliký) zaútočil v pátek večer na dva vojáky v centru Bruselu muž s velkým nožem, napsal server týdeníku Focus. První informace hovořily o tom, že útočil mačetou. Vojáci útočníka postřelili, muž později v nemocnici zemřel. Vojáci skončili se sečnými zraněními v nemocnici. Útok na vojenskou hlídku označily úřady za terorismus.

Foto: Sylvain Plazy, ČTK/AP

V centru Bruselu zaútočil muž s nožem na hlídkující vojáky.

Článek

Televize RTBF uvedla, že útočníkem je asi 30letý muž ze Somálska. Podle dosavadních informací ho úřady nevedly na seznamu islámských radikálů. „Podle našich informací nebyl útočník znám kvůli žádným teroristickým činům," citoval deník prokuraturu. Ta také uvedla, že atentátník neměl mít belgické občanství.

Útočník byl převezen v kritickém stavu do nemocnice, kde později zemřel.  Vojáci byli lehce zraněni na rukou a obličeji.

Na vojenskou hlídku zaútočil muž mačetou.

Incident se stal na bulváru Emile-Jacqmain kolem 20.15. Policie místo okamžitě uzavřela. „Situaci máme pod kontrolou,” uvedl jeden z policistů deníku Le Soir.

Premiér Charles Michel vyjádřil podporu vojákům a pochválil bezpečnostní síly za ostražitost. „Situaci sledujeme," dodal.

Brusel se stal terčem teroristických útoků vloni 22. března. Atentátníci zaútočili na mezinárodní bruselské letiště Zaventem a stanice bruselského metra Maelbeek v centru města, poblíž budov evropských institucí. celkem si útoky vyžádaly 35 mrtvých a asi 340 zraněných.

Reklama

Výběr článků

Načítám