Hlavní obsah

Syrská armáda postupuje, osvobodila devět vesnic

Damašek

Syrská armáda bojující s Islámským státem (IS) získala kontrolu nad devíti vesnicemi ve východní části provincie Hamá, které dosud stoupenci teroristické organizace ovládali. Pokračuje také v útocích směrem na baštu IS Dajr az-Zaur.

Foto: Ministry of Defence of the Russian Federation/Handout, Reuters

Ruský bojový letoun Suchoj Su-25 v Sýrii

Článek

U Dajr az-Zauru podle syrské státní tiskové agentury SANA pokračuje syrské a ruské letectvo v bombardování opevněných pozic IS i zásobovacích cest u hory Alúš a vádí Sarda.

Podle syrské armády se podařilo zabít 15 teroristů a zničit několik vozidel vybavených velkorážnými zbraněmi, většinou technikalů, jak se označují pick-upy s namontovanými rychlopalnými děly a kulomety.

Pozemní síly se už v noci na úterý střetly s radikály na jihovýchodě na předměstí Ar-Rašdíja, což ukazuje, že dalším cílem rusko-syrských sil je Dajr az-Zaur

Už v pondělí ruské ministerstvo obrany oznámilo, že se podařilo zničit u města velkou kolonu IS, přičemž bylo zabito 200 bojovníků a zničeno přes dvacet technikalů. [celá zpráva]

Na východě provincie Hamá se syrské armádě podařilo se silami, které ji podporují, osvobodit devět vesnic, které držel IS. Při postupu k vesnici Džana al-Albauí se jí také podařilo ovládnout horu Al-Mahsa, která byla prošpikována tunely. Armáda tam ukořistila i zbraně a munici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám