Hlavní obsah

Trump si prý nechává dělat svodky jen z oslavných článků

Právo, rm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Dvakrát denně putuje na stůl šéfa Bílého domu výběr z tisku. V rozporu s dosavadní tradicí amerických prezidentů však Donald Trump dostává pouze texty, které o něm píší v superlativech.

Foto: Susan Walsh, ČTK/AP

Americký prezident Donald Trump.

Článek

Podle serveru Vice mu přijde do Oválné pracovny první dávka oslavných textů v 9.30, obvykle v rozsahu dvaceti stran. Druhá várka je nachystána na půl páté odpoledne, kdyby snad náhodou do té doby Donald Trump zapochyboval o své výjimečnosti.

Tiskový výbor Republikánské strany byl vysloveně instruován, že má dodat pouze pozitivní zprávy, i kdyby v celé svodce byla jedna jediná.

Tisková mluvčí Bílého domu Sarah Huckabee Sandersová informaci serveru Vice popřela jako nesprávnou, neodpověděla však na následnou otázku, zda má prezident k dispozici i texty kritické vůči němu. Server přitom měl svodku k nahlédnutí a napsal, že často místo článku obsahuje snímky, na nichž Trump vypadá dominantně a silně.

„Kdybychom něco takového dali Baracku Obamovi, řval by smíchy. Stál nohama pevně na zemi,“ komentoval to exporadce Trumpova předchůdce David Axelrod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám