Hlavní obsah

Honička v ulicích Bruselu skončila střelbou, řidič tvrdil, že má v autě trhavinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel
Aktualizováno

Belgická policie v úterý večer střílela na ujíždějící auto v bruselské čtvrti Molenbeek. Řidiče dopadla, protože tvrdil, že má v autě trhavinu, zavolali strážci zákona pyrotechniky a evakuovali přilehlé okolí. Žádná výbušnina se ale v autě nenašla. Informoval o tom server NDTV.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Policie prohledává vůz, v němž zadržený řidič měl mít výbušniny.

Článek

"Jde o mentálně vratkou osobu. Vojáci nenašli žádné výbušniny ve vozidle," sdělila podle Reuters mluvčí prokuratury. Podle ní je zadržený původem z Rwandy a není známo, že by byl v policejním rejstříku podezřelých lidí.

Podle La Derniere Heure je pachatelem pravděpodobně 36letý Jean-Claude Nshuti. Vozidlo údajně mělo německou poznávací značku.

„Ten muž jel podezřele a nezastavil na světelné křižovatce. Policie ho zadržela a on následně tvrdil, že má v autě výbušninu. Abychom předešli riziku, přivolali jsme na místo armádní jednotky,“ řekla NDTV mluvčí bruselské prokuratury.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Belgická armáda v Bruselu během zásahu policie u ujíždějícího řidiče, který tvrdil, že má v autě výbušninu.

Kolem místa incidentu byl vytvořen bezpečnostní okruh, který policie uzavřela. Vesměs v místních obchodech uvízlo přes 400 lidí. Místní obyvatele armáda a policie vyzvala, aby až do skončení akce nevycházeli ze svých domovů.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Belgická policie v metropoli Bruselu zasahovala u ujíždějícího řidiče, který prohlásil, že v jeho vozidle je výbušnina.

Bruselská čtvrť Molenbeek je nechvalně známá jako domov sociálně vyčleněných obyvatel a jako líheň islámských teroristů. Ti se rekrutují především z potomků marockých muslimů, jež v Molenbeeku vyrůstají. V roce 2015 se tam ukrývali strůjci teroristického útoku v Paříži. [celá zpráva]

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

U vozu zasahovali pyrotechnici, svědci hovoří o dvou kontrolovaných explozích.

Džihádisté v listopadu 2015 ve francouzské metropoli povraždili 130 lidí. Další teroristé s vazbami na Molenbeek o čtyři měsíce v Bruselu zabili dalších 32 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám