Hlavní obsah

U Krymu ztroskotala loď, většina námořníků zachráněna

Aktualizováno

V Černém moři, asi 40 kilometrů od břehů Krymu, ztroskotala nákladní loď Anda, plavící se pod vlajkou Toga. Z devíti členů syrsko-indické posádky se dosud osm podařilo zachránit, po zbývajícím námořníkovi se dále pátrá. Oznámila to v sobotu agentura TASS s odvoláním na ruské ministerstvo pro mimořádné situace.

Foto: Pavel Rebrov, Reuters

Ruské lodě v přístavu v Sevastopolu

Článek

První zprávy hovořily o třech zachráněných trosečnících a šestici pohřešovaných. Pak se ale podařilo najít záchranný vor s pěti trosečníky. Zdravotní stav všech osmi zachráněných námořníků je podle záchranářů uspokojivý, postarat se o ně mají lékaři v Sevastopolu.

Loď, která převážela náklad 24 tisíc tun pšenice z Rumunska do Řecka, se podle úřadů převrátila, ale nepotopila. K převrhnutí došlo za prudkého větru a deště, když vlny dosahovaly až pěti metrů.

Na Leně hledají pět lidí

Dalších pět lidí se pohřešuje na sibiřské řece Lena, kde se v noci na sobotu převrátil motorový člun.

„Podle předběžných údajů bylo v člunu šest lidí. Zatím se podařilo najít jediného přeživšího pasažéra. Pátrání po ostatních pokračuje,” uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo vnitra. V člunu se plavili podle nejmenovaného zdroje soudní exekutoři.

Reklama

Výběr článků

Načítám