Hlavní obsah

Ve Švýcarsku dopadli útočníka s motorovou pilou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Švýcarská policie zadržela nedaleko Curychu muže, který v pondělí v Schaffhausenu útočil motorovou pilou ve zdravotní pojišťovně.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Švýcarsko vydalo mezinárodní zatykač na muže, který zranil motorovou pilou pět lidí

Článek

Švýcarští policisté v obci Thalwil v kantonu Curych zadrželi 50letého Franze Wrousise, který v pondělí v Schaffhausenu motorovou pilou zranil pět lidí, z toho dva těžce.

Policie ho hledala za pomoci vrtulníku a pátracích psů. Další podrobnosti k případu chce sdělit až ve středu v 10.00 na zvláštní tiskové konferenci.

Policie informuje o zadržení pachatele

Wrousis podle policie v pondělí vpadl do pobočky zdravotní pojišťovny CSS, jejímž je klientem, a zranil dva její pracovníky. Kromě dvou napadených byl jeden člověk lehce zraněn při policejním zásahu. Dva zákazníci pojišťovny utrpěli šok.

Pojišťovna z bezpečnostních důvodů uzavřela několik poboček a další během úterý hlídala ochranka.

Útok byl podle vyšetřovatelů namířen proti pojišťovně, se kterou měl Wrousis vleklý spor, možnost, že by se případ týkal terorismu vyloučili. Muž je podle nich psychicky labilní. Už v minulosti měl s policií problémy kvůli přestupkům s držením zbraní. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám