Hlavní obsah

Vraha barmanky v Rakovníku usvědčili po neuvěřitelných 14 letech

Právo, ivi
Bratislava

Barmanku Blanku B. zavraždil 14. dubna 2003 v Rakovníku Slovák Peter K. Česká a slovenská policie vyšetřily vraždu po neuvěřitelných 14 letech. Muže usvědčily vzorky DNA, které na místě zanechal. Hrozí mu až doživotní trest.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Televize Markíza uvedla, že česká policie loni požádala o spolupráci slovenské kolegy, aby sledovali pohyb dvou mužů.

„Po pátrání a dokazování došlo ke vznesení obvinění vůči jedné osobě za trestný čin vraždy,“ řekl šéf slovenské Národní kriminální agentury Peter Hraško. Hraško potvrdil, že vraha usvědčily stopy DNA, které před čtrnácti lety zanechal na místě v louži krve.

„Je vidět, že tato metoda má svoji budoucnost,“ zdůraznil šéf českého Národní centrály proti organizovanému zločinu Michal Mazánek.

Komplic je volný 

Peter si mezitím stihl oženit a má dvě malé děti. Manželka o jeho temné minulosti nic netušila. „Vystupoval jako vzorný manžel, který nakupoval, pral a staral se o dvě malé děti,“ konstatoval Hraško.

Komplicovi Petrovi P. účast na vraždě nedokázali a loupež je už promlčená. Byl tudíž propuštěn na svobodu. Oběma loupež vynesla jen 30 tisíc korun. „Poměrně za zanedbatelnou částku vyhasl takto brutálním způsobem lidský život,“ dodal Mazánek.

K události došlo v herně v Rakovníku. Blanka B. seděla za stolem a počítala tržbu, když dovnitř vtrhli dva maskovaní muži. Peter K. ji ubodal k smrti. Jeho komplic Peter P. sebral peníze a oba zmizeli na neznámé místo. „Je to šílená tragédie. Byla to matka dvou dětí,“ reagovali tehdy místní obyvatelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám