Hlavní obsah

Všechny podezřelé z terorismu rovnou zabíjejme, vyzval americký kongresman

Washington

Republikánský kongresman z Louisiany Clay Higgins přišel se svérázným návrhem, jak nakládat s podezřelými z islámského radikalismu. Rovnou je zabíjejme, vyzval v neděli na Facebooku. Reagoval tak na sobotní masakr v Londýně. V úterý na to upozornila televize CNN.

Foto: Profimedia.cz

Clay Higgins

Článek

„Žádný zradikalizovaný podezřelý islamista si nezaslouží slitování. Svobodný svět, křesťanský svět, je ve válce s islámským děsem. Měli bychom přijmout všechna myslitelná opatření, abychom je chytili. Identifikujte je, lovte je a zabíjejte je. Zabijte je všechny. Ve jménu dobra a spravedlnosti. Zabte je,“ napsal Higgins mimo jiné na Facebooku. Islamisty nazval barbarskou zvěří.

Na dotaz CNN, zda příspěvek, který je na profilu jeho kampaně, a ne na jeho osobní stránce, psal on a myslel ho vážně, odpověděl, že ano.

„Jsme ve válce. Nepřítelem jsou radikalizovaní islámští džihádisté. Teroristé očividně profitují ze šílené politické korektnosti, která požírá Západ. Libují si v tom, že se mnoho lidí na Západě bojí svobodně mluvit. Já jsem nikdy nebyl nařčen z politické korektnosti. Nazývám věci pravými jmény,“ dodal v prohlášení zaslaném americké televizi kongresman Higgins.

Příspěvek na Facebooku vyvolal mnoho pozitivních i negativních reakcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám