Hlavní obsah

Somálští islamisté ukamenovali cizoložníka před očima stovek lidí

– Mogadišo

Somálští islamisté z teroristického hnutí Aš-Šabáb ukamenovali 44letého muže za cizoložství, informoval v pondělí zpravodajský server BBC. Trestu přihlížely v regionu Bay na jihu země stovky lidí.

Foto: Profimedia.cz

Bojovníci islamistického hnutí Aš-Šabáb v Somálsku.

Článek

Islámský soud shledal muže vinným z cizoložství, protože prý oklamal rozvedenou ženu nepravdivým tvrzením, že ji legálně pojal za svou třetí manželku. Podvedená žena, která přišla do jiného stavu, obvinila muže ze znásilnění. Souzen byl však pouze za cizoložství, jelikož to se snáze dokazuje, řekl BBC somálský představitel.

Hnutí Aš-Šabáb, které je napojeno na globální teroristickou síť Al-Káida, usiluje o svržení prozápadní vlády v Mogadišu a v Somálsku chce zavést přísné islámské právo šaría. Aš-Šabáb stále částečně kontroluje Bay a některé další oblasti, navzdory úsilí o potlačení hnutí ze strany vlády a Africké unie.

Aš-Šabáb na sexuální delikty reagoval kamenováním i v minulosti. V roce 2014 takto zabil náctiletého chlapce usvědčeného ze znásilnění. Podobným způsobem usmrtil v roce 2008 dívku, která údajně cizoložila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám