Hlavní obsah

Severní Korea se bojí amerického raketového útoku, zesiluje zdi a ochranné bariéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul/Osaka

Severokorejská armáda opravuje ochranné zdi u palpostů, uvedla ve čtvrtek americká stanice Rádio svobodná Asie. Odvolala se na vyjádření experta na Severní Koreu působícího v Ósace, který tvrdí, že severokorejské síly po americkém úderu na syrskou leteckou základnu nařídily v dubnu podniknout kroky k lepší ochraně palpostů a dalších vojenských zařízení.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejky zdraví tým, který vyvinul novou balistickou raketu.

Článek

„Zdá se, že si je Severní Korea dobře vědoma amerického úderu na Sýrii,“ uvedl expert na KLDR z Džiro Išimaru. Podle něj severokorejský tisk psal přímo o „přípravě na rakety s plochou dráhou letu“.

Severokorejské ministerstvo nařídilo armádě odstranit z ochranných bariér kameny, protože po zásahu raketou by jejich úlomky mohly mít na svědomí další oběti. Místo toho se mají použít pytle z rýžové slámy nebo juty naplněné pískem či zeminou.

Spojené státy 7. dubna vypálily 59 střel BGM 109 Tomahawk na letiště Šajrát, odkud prý startovala syrská letadla, která bombardovala Chán Šajchún chemickou municí.

Navzdory výhrůžkám Spojených států a výrokům Donalda Trumpa, že Spojené státy „vyřeší KLDR i bez Číny“ a “velký konflikt je možný“, pokračuje Severní Korea v testech raket. Poslední uskutečnila o víkendu, kdy vypálila novou raketu středního doletu Hwasong 12. [celá zpráva]

Foto: KCNA, Reuters

Davy Severokorejců v Pchjongjangu vítají tým, který vyvinul novou balistickou raketu středního doletu země-země Hwasong-12

V pátek test oslavovali Severokorejci v hlavním městě, uvedl list The Korea Herald. Do Pchjongjangu přijeli lidé, kteří raketu vyvinuli. V ulicích je vítaly tisíce lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám