Hlavní obsah

Německá policie provedla protiteroristickou razii v několika spolkových zemích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipsko

Německá policie ve středu provedla razii proti podezřelým z vazeb na teroristy z tzv. Islámského státu a dalších džihádistických organizací. Bezpečnostní složky zasahovaly v Sasku, Bavorsku, Sasku-Anhaltsku a v Berlíně. Spolkové úřady potvrdily, že strážci zákona před úsvitem zadrželi blíže nespecifikovaný počet lidí a důkazní materiál. Informoval o tom server Deutsche Welle.

Foto: Reuters

Německá policie. Ilustrační foto

Článek

Mluvčí policie v Lipsku DW potvrdil, že na východě země v rámci koordinované akce v několika spolkových zemích zasahovala a zatýkala protiteroristická jednotka, a že se podobné akce odehrály i v dalších jmenovaných zemích.

Bulvární deník Bild s odkazem na své zdroje napsal, že policie v Lipsku prohledala tři byty, v nichž se zdržují žadatelé o azyl.

Poslední zatýkání přišlo necelý týden poté, co policie poblíž Lipska zadržela podezřelého, který je podle vyšetřovatelů bojovníkem Islámského státu. Jde o devětadvacetiletého Syřana, jenž v roce 2013 slíbil věrnost Islámskému státu a několik let bojoval v Sýrii.

Zda policii přivedl na stopu lidí zadržených ve středu právě nejmenovaný Syřan, německá oficiální místa neuvádějí.

Reklama

Výběr článků

Načítám