Hlavní obsah

Ruská tajná služba FSB zlikvidovala dva teroristy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Ruská tajná služba FSB zabila ve Vladimirské oblasti ve středu evropské části Ruské federace dva lidi ze Střední Asie, kteří byli podezřelí, že připravovali teroristický útok a byli v kontaktu s lidmi verbujícími bojovníky do řad zahraničních radikálních islamistických organizací. Agenti je zabili, protože se bránili zatčení, uvedla ve středu agentura Interfax.

Foto: Reuters

Agenti FSB v akci (záběr z Petrohradu)

Článek

„Příslušníci FSB ve Vladimirské oblasti neutralizovali během zatýkání dva občany zemí Střední Asie, když se bránili zbraněmi,“ uvedla FSB v oficiálním prohlášení s tím, že jeden občan byl narozen v roce 1991 a druhý v roce 1987.

Agenti při prohledávání místa, kde se dvojice nacházela, našli součásti na výrobu improvizovaných náloží, útočnou pušku AK-47, pistoli Makarova a munici.

Tajná služba dodala, že „tyto osoby byly v kontaktu s verbíři mezinárodních teroristických organizací a projevily zájem o technologii výroby improvizovaných výbušných zařízení a daly najevo, že jsou připraveny spáchat teroristický útok na území Ruska“.

Příslušníci FSB neutrpěli žádnou ztrátu. Tajná služba neuvedla národnost zabitých ani to, pro jakou organizaci verbíři pracovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám