Hlavní obsah

Výbuch dopisní bomby v pařížské pobočce MMF zranil sekretářku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Do pobočky Mezinárodního měnového fondu v Paříži dorazil dopis s výbušninou. Při jeho otevření utrpěla lehké zranění jedna ze sekretářek v ředitelství, informovala ve čtvrtek agentura AFP s odvoláním na policejní zdroje. Dopis byl odeslán z Řecka a podle ministra veřejného pořádku Nikose Toskase ho poslali zřejmě anarchisté, kteříá tento týden dopis s výbušninou poslali i na německé ministerstvo financí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do pobočky MMF v Paříži došel dopis s výbušninou, po otevření explodovalVideo: Reuters

 
Článek

Přestože se předpokládá, že situace není vážná, bylo z preventivních důvodů několik osob z místa incidentu evakuováno. Událost již úřady intenzivně vyšetřují.

Incident se odehrál pouhých šest týdnů před prezidentskou volbou ve Francii a následuje den poté, co byl také na německém ministerstvu financí nalezen poštovní balíček obsahující výbušnou směs.

K odeslání této zásilky, adresované přímo německému ministrovi financí Wolfgangu Schäublemu, se přihlásila řecká anarchistická skupina Konspirace ohňových buněk. Ta se na rozesílání dopisových bomb zaměřila i několikrát v minulosti, zejména velvyslanectvím a evropským státníkům.

Reklama

Výběr článků

Načítám