Hlavní obsah

V pákistánském Láhauru vjel do davu atentátník, 10 mrtvých

– Láhaur • Aktualizováno

Pumový útok v pákistánském městě Láhaur má na svědomí nejméně deset mrtvých a dalších 60 zraněných. Spáchal jej motocyklista, který vjel do protestního shromáždění několika set lékárníků, uvedla agentura Reuters. K útoku se přihlásila frakce hnutí Tálibán Džamáate Ahrár.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při útoku v pákistánském Láhauru zemřelo nejméně 10 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Informace jsou zatím jen kusé a není vyloučeno, že bilance obětí poroste. Podle mluvčího policie v provincii Paňdžáb jsou mezi mrtvými i dva vysoce postavení policejní důstojníci.

Lékárníci uspořádali protest proti změnám zákonů o prodeji léků. V živě vysílaném televizním přenosu byla slyšet silná exploze a nad davem se zvedl sloup dýmu. Zatímco někteří lidé s křikem utíkali pryč, jiní se snažili pomoci zraněným.

Mluvčí skupiny Džamáate Ahrár se k sebevražednému útoku přihlásil v telefonátu agentuře Reuters. V prohlášení zároveň varoval, že útok v Láhauru je začátkem nového tažení proti vládním úřadům. „Máme vás na mušce v celé zemi,” dodal.

Džamáate Ahrár se už v loňském roce přihlásila k odpovědnosti za pumový útok spáchaný v Láhauru na Velikonoce, při němž ve veřejném parku zahynulo více než 70 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám