Hlavní obsah

Ozbrojený muž prchá před pařížskou policií, v cestovní kanceláři držel rukojmí

Paříž
Aktualizováno

Ozbrojený muž je na útěku před pařížskou policií. Ve francouzské metropoli předtím držel v jedné z cestovních kanceláří šest rukojmích. Na twitteru o tom informovala francouzská policie. Dřívější zprávy hovořily o sedmi rukojmích.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Speciální jednotky francouzské policie nedaleko pařížské cestovní kanceláře, kde neznámý ozbrojenec drží sedm rukojmích.

Článek

Policie zatím nepředpokládá, že šlo o terorismus. Podle mužů zákona šlo nejspíše o loupežné přepadení. Lupič byl vyzbrojený patrně pistolí.

Podle televize BFM policii na přepadení upozornil manažer cestovní kanceláře, kterému se podařilo z budovy uprchnout.

Podle serveru deníku Le Figaro vyšli rukojmí až poté, co do budovy vstoupili policisté. „Jsou tam dvě různá podlaží, v přízemí a v suterénu. Přítomní zaměstnanci měli strach, že je lupič stále na místě, což ale nebyl ten případ. Policie zasáhla a všechny vysvobodila,” řekl novinářům starosta 13. pařížského obvodu Jerome Coumet, kde k incidentu došlo. „Lupič nebyl ještě zadržen,” dodal.

Podle agentury Reuters kancelář sloužila zejména pro zákazníky z Asie, kteří tam uskutečňovali transakce v peněžní hotovosti.

Bezpečnostní síly okolí kanceláře, která se nachází na jihu francouzské metropole, uzavřely a vyzvaly automobilisty, aby se oblasti vyhýbali, upozornila pařížská prefektura.

Je to teprve rok, co Paříž zažila teroristické útoky, které si vyžádaly 130 obětí. Třináctého listopadu si celá Francie připomněla toto smutné výročí. [celá zpráva]

Po loňských útocích v Paříži vyhlásila vláda ve Francii výjimečný stav. Letos v červenci byl prodloužen o dalších šest měsíců. Premiér Manuel Valls v listopadu řekl, že výjimečný stav bude v lednu příštího roku nejspíš znovu prodloužen o několik měsíců a to zejména s ohledem na jarní prezidentské volby.

Reklama

Výběr článků

Načítám