Hlavní obsah

V japonském parku se odpálil 72letý voják v důchodu, zranil tři lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio
Aktualizováno

Dvaasedmdesátiletý bývalý voják se v neděli odpálil v parku v japonském městě Ucunomija, které leží asi 100 kilometrů severně od Tokia. Muž zabil sebe a další tři lidi zranil. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na státní televizi NHK.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonským městem Ucunomija otřáslo několik explozíVideo: Reuters

 
Článek

Původní zpráva hovořila o dvou explozích, které se ozvaly téměř ve stejný okamžik před polednem místního času (v neděli brzy ráno SELČ).

Při výbuchu v parku, kde se odpálil bývalý voják, zranily podle NHK střepiny dva muže ve věku 64 a 58 let, třetím zraněným je čtrnáctiletý školák.

Další rána se ozvala z nedalekého parkoviště. Tam shořela dvě auta, z nichž jedno patřilo mrtvému. Ve stejnou dobu také do základů vyhořel vojákův dům, který se nachází asi osm kilometrů od Ucunomije.

Muž podle policie zanechal dopis na rozloučenou a pravděpodobně jde tedy o sebevraždu.

Jeden ze svědků řekl NHK, že slyšel „hlasitý zvuk" a ucítil střelný prach. Fotografie na sociálních sítích ukazovaly sloupec černého kouře, jak stoupá z místa incidentu.

Počet sebevražd v Japonsku v posledních letech podle agentury Reuters poklesl, ale v porovnání s ostatními zeměmi je stále vysoký. Každý rok si tam sáhne na život asi 30 tisíc lidí.

Příčinou sebevražd u důchodců bývají často obavy z nedostatečných příjmů. Loni se v japonském rychlovlaku zapálil jednasedmdesátiletý muž. Při této události zemřela také o 20 let mladší žena, která cestovala ve stejném vagonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám