Hlavní obsah

Policie zatkla muže podezřelého ze střelby do zákazníků v americkém obchodě

Aktualizováno

Policie amerického státu Washington dopadla v sobotu večer muže podezřelého ze zabití pěti lidí při páteční střelbě v nákupním centru ve městě Burlington, asi sto kilometrů severně od Seattlu. Muž byl vzat do vazby, sdělil agentuře Reuters mluvčí státní policie Keith Leary. Jde o dvacetiletého Turka Arcana Setina.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zatkla muže podezřelého ze střelby v BurlingtonuVideo: Reuters

 
Článek

Svědci si mysleli, že jde o muže hispánského původu. Jde ale o Turka žijícího v USA. Do nákupního centra Cascade Mall přišel v pátek krátce před 19:00 místního času a začal v prodejně sítě Macy´s střílet z lovecké pušky.

Při střelbě přišly o život čtyři ženy a později jeden muž, který nakonec podlehl vážným zraněním.

Foto: Ted S. Warren, ČTK/AP

Vyšetřování u centra Cascade Mall v Burlingtonu

Střelec uprchl ještě před příjezdem policistů. Jeho motiv není zatím známý. Do pátrání po pachateli, které trvalo přes 20 hodin, se zapojily desítky policistů, pomáhali i agenti Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI).

V zemi žil legálně

Podle úřadů je ještě brzy na to, aby byl vyloučen teroristický motiv. FBI pouze sdělila, že zatím nemá důkazy o napojení na teroristy. Turek Arcan Cetin podle CNN v Americe pobývá legálně.

Podezřelého zatkl policista Mike Hawley. Novinářům sdělil, že Cetin byl identifikován jako podezřelý, když auto, které s ním bylo spojováno, zachytila jedna z bezpečnostních kamer nákupního centra. V sobotu bylo toto auto spatřeno v Oak Harboru, kde pak Hawley Cetina objevil a zadržel. Podezřelý u sebe žádnou zbraň neměl.

Hawley rovněž uvedl, že Cetin byl už loni zadržen kvůli napadení. Žádné detaily této události ale nesdělil.

Foto: Ted S. Warren, ČTK/AP

Dívky zapalují svíčky za oběti masakru.

Střelba převrátila život v malém městě naruby. Lidé se modlili a zapalovali svíčky za oběti. Policie jim v pátek doporučila, aby nevycházeli ven.

"Město Burlington se zřejmě navždy změnilo," řekl starosta Steve Sexton. "Jde o bezcitný čin, venkovní svět zaklepal na našem prahu a vstoupil do naší malé komunity."

Reklama

Výběr článků

Načítám