Hlavní obsah

Mohutný výbuch v centru Budapešti zranil dva policisty

Právo, ivi
Budapešť
Aktualizováno

V sobotu pozdě v noci otřásl centrem maďarského hlavního města mohutný výbuch, při němž utrpěli dva policisté vážná zranění. Podle agentury MTI byl po výbuchu uzavřen bulvár Tereza. Policie příčinu detonace vyšetřuje. Server Hvg.hu uvedl, že útok pravděpodobně směřoval přímo na zmíněnou dvojici policistů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mohutný výbuch v centru Budapešti zranil dva policistyVideo: Reuters

 
Článek

„Hlídka kráčela po své obvyklé trase. Podle našich informací byl v podloubí domu ukryt muž s igelitovou taškou v ruce. Když hlídka prošla kolem, muž vybral něco z tašky, hodil to směrem k hlídce a ukryl se zpět do podloubí. Vzápětí došlo k výbuchu. Muž vzápětí místo činu opustil,“ uvedl Hvg.hu s odvoláním na svědky útoku.

V nočních hodinách bylo postupně uzavřeno celé okolí, na místě se zasahovali pyrotechnici a policie vyprázdnila blízké restaurace. Agentura MTI napsala, že k výbuchu došlo v přízemí obytného domu na křižovatce bulváru Tereza a ulice Király.

„Přicházela jsem právě domů, když se ozvala mohutná exploze. Viděla jsem hustý dým, několik lidí leželo na zemi a další s křikem běželi pryč,“ uvedla serveru Blikk.hu Eszter, která bydlí v nedalekém domě.

Server Nol.hu uvedl, že v okolí bylo nalezeno značné množství hřebíků, což naznačuje, že mohla vybuchnout bomba naplněna hřebíky. Tuto informaci však policie nepotvrdila.

Okolí výbuchu bylo i v neděli dopoledne uzavřené. Policisté pouštěli do okolních domů pouze jejich obyvatele. Linky městské hromadné dopravy byly odkloněny.

Reklama

Výběr článků

Načítám