Hlavní obsah

Na převoz Čecha zavražděného v Londýně vznikla sbírka

Londýnská policie zatkla tři muže, kteří jsou podezřelí, že ve středu pozdě večer na ulici surově napadli jednatřicetiletého českého občana, který pak na následky zranění zemřel, informoval server listu The Guardian. Mezi zadrženými je také šestnáctiletý chlapec.

Foto: Profimedia.cz

Britská policie (Ilustrační foto)

Článek

Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že Čech se nepohodl v restauraci Perfect Fried Chicken na ulici East India Dock nedaleko svého bydliště se skupinou mladíků. Ti si pak na něj počkali venku a napadli ho. Podle očitého svědka útočníci srazili muže v saku ranou do hlavy řetězem k zamykání kol. Šlo o čtveřici mladíků, kteří do napadeného, když spadl na zem, ještě kopali. Po činu odjeli na kolech typu BMX.

„Dva muži ve věku 19 a 29 let a šestnáctiletý mladík byli zatčeni pro podezření z vraždy,” napsal The Guardian s odvoláním na informaci policie v souvislosti s uvedeným útokem. Trojice byla na policejní stanici vyslechnuta.

Mluvčí metropolitní policie rovněž vyzval prostřednictvím médií všechny, kdo viděli, co události předcházelo, nebo byli svědky samotného útoku, aby se přihlásili. Čech podle policie zemřel ve středu ještě před půlnocí, kdy podlehl následkům zranění hlavy.

Pouliční kriminalita, žádná politika

Lidé, kteří tvrdí, že jsou přátelé zesnulého, na webu GoFundMe zřídili sbírku na převoz těla do České republiky. Potřeba je podle nich 10 000 liber (asi 312 000 Kč).

V souvislosti se změnou atmosféry v Británii po referendu o vystoupení země z Evropské unie se někdy hovoří o politicky motivovaných útocích namířených proti přistěhovalcům. České ministerstvo zahraničí ale už v pátek uvedlo, že tento čin za politicky motivovaný nepovažuje. Ani podle britských médií nejde o zločin z nenávisti, ale spíš o pouliční kriminalitu.

Reklama

Výběr článků

Načítám