Hlavní obsah

Clintonová vysvětluje záchvaty kašle: Mám alergii na Trumpa

Právo, rm
Cleveland, Ohio

Humorem se rozhodla bojovat proti zpochybňování svého zdravotního stavu americká demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová (68). V posledních týdnech ji během kampaně několikrát stihl nekontrolovatelný záchvat kašle.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Hillary Clintonová v americkém Kongresu

Článek

Během vystoupení v Clevelandu ve státě Ohio indispozice dokonce trvala plné dvě minuty, kdy exministryně zahraničí nebyla vůbec s to promluvit. Pak se ale sebrala a zavtipkovala: „Je to tím, že mám alergii na Trumpa. Kdykoli na něj pomyslím, rozkašlu se.“

Posluchači ji odměnili potleskem. Pochyby, zda by Hillary Clintonová na náročný prezidentský úřad stačila, ovšem trvají. „To jsou jen konspirační teorie, už ani nestačím sledovat, kolik jich na mě vymysleli. Jinak z mého lékařského posudku víte, že mám sennou rýmu,“ sdělila novinářům.

Šéfka Trumpovy kampaně Kellyanne Conwayová si však obratem neodpustila vtípek, že Clintonová má spíše „alergii na média“. Trumpův tým Clintonové vytýká, že už devět měsíců neuspořádala plnohodnotnou tiskovou konferenci. V noci na úterý SELČ nicméně hovořila s novináři 22 minut, což bylo nejdéle za posledních 275 dní.

Magnátův posudek byl za pět minut

Také osobní lékař prezidentského kandidáta za Republikánskou stranu Donalda Trumpa Harold Bornstein minulý týden přiznal, že hodnocení magnátova zdraví nebylo zrovna „košer“. Napsal jej prý „pod tlakem“ a za „pouhých pět minut“.

Bornstein, který léčí Trumpa už 36 let, loni v prosinci uvedl, že Trumpovy laboratorní testy byly „mimořádně vynikající“ a jeho kondice je „zcela nadprůměrná“.

Nyní přiznal televizi NBC, že posudek musel napsat narychlo, protože před domem čekala limuzína s netrpělivými lidmi z Trumpovy kampaně.

Pravda je přitom taková, že sedmdesátiletý Trump by byl v případě volebního vítězství vůbec nejstarší hlavou Spojených států, jaká ve funkci prezidenta zasedla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám