Hlavní obsah

Při požáru chrámu v Indii zahynulo sto lidí

Dillí
Aktualizováno

Více než sto lidí zahynulo a dalších více než 200 utrpělo zranění při požáru v hinduistickém chrámu v jihoindickém státě Kérala. Uvedla to BBC s odkazem na tamní policii. Příčinou neštěstí byl údajně nezvládnutý ohňostroj.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Při požáru chrámu v Indii zahynulo sto lidíVideo: Reuters

 
Článek

Policie uvedla, že kolem 3:30 místního času (o půlnoci SELČ) se od chrámu ozvala mohutná exploze a následně komplex zachvátily plameny, které v něm uvěznily množství věřících.

V chrámu se slavil svátek a jiskry, které odlétly ze slavnostního ohňostroje, zažehly petardy uskladněné v blízkosti církevní stavby, sdělila policie. Stavba se pak zřítila.

Na místě byly v tu dobu údajně tisíce lidí.

Foto: ANI, Reuters

Záchranáři odvážejí jednoho ze zraněných.

Foto: ANI, Reuters

Plameny vzplály od slavnostního ohňostroje.

Nemocnice přijaly pacienty s těžkými popáleninami. Místní úřady oznámily, že oheň již byl uhašen a na místě pracují záchranáři, kteří pátrají v troskách po možných přeživších. Podle agentury AP se ohňostroj konal u chrámu bez povolení úřadů.

Na místo se už vydal i premiér Narendra Módí, který tragédii označil „za šok, pro který nejsou slova“. Současně podle televize NDTV přislíbil, že zraněným lidem bude vyplaceno odškodné v přepočtu ve výši zhruba 18 000 Kč a příbuzným obětí okolo 71 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám