Hlavní obsah

Izrael při vojenských akcích zabil devět Palestinců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NÁBULUS

Izraelská armáda při středeční akci na západním břehu Jordánu v Nábulusu zabila pět Palestinců. Čtyři z nich patřili k militantním Brigádám Mučedníků od al-Aksá. Potvrdil to zástupce této skupiny. Pátý zabitý byl členem Demokratické fronty pro osvobození Palestiny. U Džanínu izraelská armáda při jiné akci zabila další čtyři Palestince.

Článek

Na operaci v Džanínu se podílely speciální jednotky izraelské armády a ze vzduchu je podporoval vrtulník, uvedla armáda. Cílem akce byl průmyslový komplex na okraji Džanínu.

Podle internetové verze izraelského listu Haarec, který se odvolal na svědky, obklíčila brzo ráno dvacítka obrněných vozidel a džípů v Nábulusu budovu, kde se nacházeli hledaní členové militantních hnutí. Při přestřelce bylo zabito pět lidí a šestý Palestinec byl zraněn.

Mluvčí armády odmítl počet mrtvých Palestinců komentovat, ale uvedl, že při probíhající operaci "(izraelské) jednotky byly v Nábulusu napadeny a opětovaly palbu".

Už v pondělí zabila raketa vystřelená z izraelského letadla tři přední představitele členy Brigády mučeníků od al-Aksá. Zasáhla auto, ve kterém jeli tři členové organizace napojené na hnutí Fatah Jásira Arafata. Terčem náletu byl Mahmúd abú Chalífa.

Před čtrnácti dny Chalífa unikl, když jiná střela zasáhla jeho dům. Přestože Chalífa nebyl velitelem Brigád, ale jen jeho zástupce, Izraelci ho považovali za hlavního plánovače teroristických akcí.

Reklama

Související témata:

Související články

Izrael zaútočil v Gaze: 13 mrtvých

Izrael zaútočil v noci na úterý na výcvikový tábor Hamasu v Gaze. Operace za podpory tanků, vrtulníků a bojových letounů si vyžádala nejméně 13 mrtvých....

Výběr článků

Načítám