Hlavní obsah

Švýcarská dozorkyně uprchla s odsouzeným sexuálním delikventem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bern

Ve Švýcarsku vyvolal pozdvižení případ společného útěku vězeňské dozorkyně a odsouzeného sexuálního delikventa. Švýcarská média spekulují, že dvojice zamířila do Sýrie, odkud vězeň pocházel. K údajnému vztahu mezi 32letou ženou a 27letým odsouzencem se v pondělí švýcarské úřady nechtěly vyjadřovat.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Dozorkyně zřejmě muže osvobodila. Ilustrační foto

Článek

Podle policie dvojice uprchla z věznice ve švýcarském Limmattalu nedaleko Curychu už 8. února. Nyní probíhá vyšetřování okolností útěku. Vyšetřovatelé předpokládají, že dozorkyně muže vysvobodila z cely, aby mohli společně uprchnout.

Policie se domnívá, že oba se bezprostředně po útěku vydali do Itálie. Spekulace médií, že pak pokračovali do Řecka a odtud se pokusili dostat do Sýrie, policie nekomentovala.

„Vyhlásili jsme po nich mezinárodní pátrání a doufáme, že získáme potřebné informace,” citovala agentura DPA policejní mluvčí.

Švýcarský bulvární deník Blick v pondělí s odvoláním na bývalé vězně napsal, že dozorkyně a vězeň si spolu začali milostný románek.

Reklama

Výběr článků

Načítám