Hlavní obsah

V Berlíně bude středisko pro homosexuální imigranty

Berlín

Od března začne v Berlíně fungovat středisko pro žadatele o azyl z řad gayů, lesbiček, bisexuálů a transsexuálů (LGBT). Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Berlín

Článek

Organizace Schwulenberatung, která hájí práva sexuálních menšin, odhaduje, že v německé metropoli je okolo 3500 uprchlíků z řad LGBT, z nichž mnozí čelí v běžných ubytovnách potížím.

„Za poslední dva roky jsme se doslechli o řadě případů diskriminace a zločinů proti LGBT lidem,” uvedl Stephan Jäkel z organizace Schwulenberatung, který má na starosti záležitosti běženců. „Byli vystrašeni z toho, že je zbili či poplivali, jeden přežil pokus o vraždu. Dozvěděli jsme se strašné věci,” dodal.

Organizace proto zprovozní vlastní středisko, které bude určeno pro 125 lidí. Během azylového řízení zde budou moci bezplatně žít. Německo je hlavní cílovou zemí, kde běženci žádají o azyl. Loni jich do země přišlo podle oficiálních statistik takřka 1,1 miliónu. Podle německé federace gayů a lesb LSVD se od loňského srpna do prosince událo 95 případů útoků, jejichž terčem byli právě lidé z komunity LGBT.

Reklama

Výběr článků

Načítám