Hlavní obsah

Kanaďan chtěl zachránit manželku před medvědem, přitom ji zastřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena, kterou na severu Kanady napadl medvěd, zemřela po zásahu kulky, když se ji pokoušel střelbou bránit její manžel. Vyplývá to ze závěrů šetření koronerky Yukonského teritoria. O případu s odkazem na kanadská média informoval v pátek server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo poblíž domu manželů v Johnson's Crossing. Medvěd napadl Claudii Huberovou a její manžel Matthias Liniger při její obraně na medvěda několikrát vypálil.

„Medvěda se mu podařilo zasáhnout a zabít, ale jedna z kulek se odrazila od stromu a způsobila smrt Huberové,“ řekla hlavní koronerka Kirsten Macdonaldová pro CBS.

Manžel je zdrcený. „Bylo to už tak příliš strašné, co se stalo, co jsem viděl a slyšel. Teď se navíc musím vyrovnat s faktem, že ji zabil můj výstřel,“ řekl Liniger.

Napadená žena při útoku medvěda zkoušela hrát mrtvou, což se ale podle Macdonaldové při útoku této šelmy nedoporučuje. O něco větší šanci na přežití má ten, kdo se alespoň pokusí medvědovi bránit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám