Hlavní obsah

Bouře a tornáda v USA si vyžádaly již 14 životů

Nejméně 14 lidí zahynulo a desítky dalších byly zraněny v důsledku mohutných bouří, které ve středu postihly centrální a jižní část Spojených států. Vyplývá to z nové bilance, kterou zveřejnila agentura Reuters. Bouře, včetně série tornád, rovněž zničily množství domů a způsobily značné problémy v dopravě v době Vánoc, kdy se na silnice vydává na sto milionů obyvatel USA.

Foto: Justin A. Shaw, Reuters

Majitelé domu v Clarksdale ve státě Mississippi u domu zničeného tornádem

Článek

Zasaženo bylo šest států, nejhůře Mississippi a Tennessee, které vyhlásily stav pohotovosti. Mississippi napočítalo sedm mrtvých a asi 40 zraněných. Zničeno či těžce poškozeno bylo více než 100 domů a úřady zřídily pro lidi, kteří přišli o střechu nad hlavou, provizorní přístřešky.

Foto: Troy Catchings, ČTK/AP

Dům zničený bouří u Clarksdale ve státě Mississippi

Tennessee registruje šest obětí a v Arkansasu zemřela osmnáctiletá žena, když na její dům spadl strom. Záchranné týmy ve státech Mississippi, Tennessee a Arkansas ale stále pátrají v ruinách budov po několika dalších osobách, které jsou hlášeny jako pohřešované.

Foto: Thomas Wells, ČTK/AP

Bouře srovnala se zemí část domu v Holly Spings, Mississippi.

Ve státě Michigan a sousedním Wisconsinu je bez elektřiny asi 15 tisíc domácností poté, co se tudy prohnala tornáda. Na letišti v Atlantě, metropoli státu Georgia, bylo kvůli bouřlivému počasí zdrženo či zrušeno kolem 500 letů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám