Hlavní obsah

Na Slovensku usmrtili a rozsekali sportovní klisnu

– Bratislava
Právo, ivi

Otřesný pohled se naskytl v pátek chovateli koní ve východoslovenské obci Klčov v okresu Levoča. Ve stájích i na dvoře farmy byla krev a majitel zjistil, že mu někdo v noci usmrtil a rozsekal dvouletou sportovní klisnu.

Zloději zabili, rozsekali a ukradli mladou kobyluVideo: TV Markíza

 
Článek

Pachatelé klisnu zabili přímo ve stáji. „Pravděpodobně dostala sekerou po hlavě a následně ji podřízli,“ konstatovala televize Markíza.

„Nacházeli jsme jen části zvířete, například plíce a žaludek,“ řekl zoufalý farmář. „Je to katastrofa. Oni jsou prostě hladoví. Ale co máme dělat my, co se snažím dělat? Děláme pro zloděje?“ klade si otázky farmář. „Zloděje bude náročné vypátrat, protože zvíře bylo určené pravděpodobně ke konzumaci,“ připustil prešovský policejní mluvčí Daniel Džobaní.

Veterinář říká, že to musela být pro klisnu velmi stresující smrt. „Takovéto zacházení splňuje všechny znaky týrání zvířat,“ dodal. Na farmě spal strážník i ošetřovatel, ale nikdo nic neslyšel. „Muselo jich být minimálně šest nebo sedm, protože 400 kilogramového koně odtáhli do vzdálenosti několika set metrů,“ konstatoval farmář.

Reklama

Výběr článků

Načítám