Hlavní obsah

Vstávám ve 4:30, mlátí nás hadicí, řeklo „mládě chalífátu“ o výcviku dětí

O tom, že islámští radikálové z hnutí Islámský stát rekrutují do svých řad mladé chlapce, média informují už od loňského roku. Agentura Reuters nyní zveřejnila výpovědi některých z těch, kteří prošli tvrdým výcvikem, promluvili o režimu v táborech, kde se vraždění učí chlapci už ve věku od pěti let. IS se tak snaží budovat novou generaci džihádistických bojovníků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Islámský stát uveřejnil video z výcvikového tábora pro chlapce Video: Reuters

 
Článek

„Řekli nám, ať konvertujeme k islámu a my jsme pod tlakem souhlasili. Vstávali jsme denně ve 4:30 na ranní modlitbu, pak jsme si šli lehnout a znovu vstávali v 8:00 na snídani, od 9:00 jsme měli lekci koránu a učení až do 12:00. Do 13:00 je oběd a poté vojenské a fyzické cvičení do 17:00,“ citovala agentura Reuters čtrnáctiletého chlapce, který se účastní výcviku IS.

Chlapci, kterým IS říká „mláďata chalífátu“ se během výcviku učí pokročilému zacházení se zbraněmi, zlepšují svoji fyzičku, a také se dozvídají, jak někomu podříznout hrdlo nebo jak spáchat sebevražedný bombový atentát či útok ručním granátem.

Ti, kteří dokončí základní výcvik, putují na pokročilejší trénink. „V druhém výcvikovém táboře je přísnější trénink před vysláním do boje v Kobani. Říkají nám, že budeme bojovat proti jezídům a zabíjet je proto, že jsou nevěřící. Pokud zemřeme, půjdeme do nebe a oni do pekla,“ pokračuje chlapec.

Zlobivé děti dostanou hadicí

Trénink zahrnuje mimo jiné lekce použití kulometu. Neukáznění chlapci jsou potrestaní například bičováním hadicí nebo delším pobytem na slunci.

„V táboře nás bylo víc než 80 jezídských dětí vedle muslimských. Byli tam pěti a šestiletí chlapci a další ve věku do 15 let. Můj patnáctiletý bratranec tam stále je,“ citovala agentura Reuters desetiletého chlapce, který prošel výcvikem IS.

Extrémistické hnutí se výcvikem děti netají. Už v minulosti zveřejnilo řadu fotografií a informací. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám