Hlavní obsah

Čtyři policisté v USA zastřelili na ulici zraněného invalidu na vozíku

Novinky, zkr
Wilmington

V americkém Wilmingtonu ve státě Delaware čtyři policisté zastřelili na ulici muže na invalidním vozíku. Jeho strýc, který byl svědkem celé události, tvrdí, že to byla poprava. Policie se ale hájí, že vozíčkář byl ozbrojený a nereagoval na výzvy mužů zákona, uvedl server U.S. News.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté zastřelili na ulici vozíčkářeVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Ve středu odpoledne dostala policie hlášení, že se na ulici pohybuje ozbrojený muž na invalidním vozíku, který se chce zřejmě zabít. Několikrát se postřelil a střílel i do vzduchu. Na místo vyjeli čtyři policisté.

Po příjezdu opakovaně vyzývali 28letého Jeremyho McDolea, který byl ochrnutý od pasu dolů po přestřelce před 10 lety, aby odložil zbraň a ukázal ruce. V okamžiku, kdy si začal sahat do kalhot, na něj policisté spustili palbu, citoval šéfa wilmingtonské policie Bobbyho Cummingse server The Boston Heralds. Muž byl na místě mrtvý.

Incidentu přihlíželo pár svědků, mezi nimi i McDoleův strýc Eugene Smith. „Byla to poprava, nic jiného. Je jedno, jestli byl černý, bílý nebo jakýkoliv,“ prohlásil.

McDole byl černé barvy pleti a podle CBS News měl za sebou kriminální minulost, před rokem byl propuštěn z vězení. Tři z policistů byli běloši, jeden hispánec.

Všichni čtyři byli přeřazeni do administrativy. Případ prošetřuje delawarské ministerstvo spravedlnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám