Hlavní obsah

Po bodnutí hmyzem zemřeli na Slovensku čtyři lidé

Právo, ivi
Bratislava

Po bodnutí dvěma sršni zemřel v úterý na východním Slovensku 64letý Ján. Stal se čtvrtým člověkem, který během několika dnů zemřel na Slovensku po bodnutí hmyzem.

Slovák zemřel po bodnutí dvěma sršniVideo: TV Markíza

 
Článek

Neštěstí se stalo v katastru obce Spišská Belá v okresu Kežmarok. Server čas.sk uvedl, že přivolaní záchranáři už nedokázali muži pomoct. „Muž začal rychle dýchat a následně odpadl. Navzdory naší snaze se ho nepodařilo zachránit,“ uvedl mluvčí záchranářů Jozef Minár.

V pondělí zemřel 60letý Ivan ze Žiaru nad Hronem, který pomáhal přítelkyni při práci u včel. Osudným se mu stalo bodnutí do hlavy. Muž upadl do bezvědomí a zemřel.

Sršni i včely

Minulý týden v pátek zemřel 31letý muž u města Senec na západě Slovenska po bodnutí sršněm ve spánku. „Vyskočil z postele, začal chrčet a nemohl se nadechnout. Pomohl jsem mu na záchod, kde zkolaboval,“ líčil situaci pro server čas.sk jeho spolubydlící. „Chlapi mu dali první pomoc, ale vše mělo rychlý průběh. Tomášovi nepomohli už ani záchranáři,“ dodal.

Ve čtvrtek zemřela v Gelnické dolině na východě Slovenska 60letá Božena po bodnutí včelou. Žena se zúčastnila rodinného pikniku v obci Prakovce. Server tvnoviny.sk uvedl, že rodina seděla večer u ohně, když včela bodla ženu do krku. Na místě zasahoval i záchranářský vrtulník.

„Po bodnutí došlo k anafylaktickému šoku. Po alergické reakci a otoku byla žena do několika minut mrtvá,“ uvedl mluvčí záchranářů Jozef Minár. „Navzdory snaze záchranářů se ženu nepodařilo oživit,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám