Hlavní obsah

Český turista v Tatrách padal 25 metrů a přežil

– Bratislava
Právo, ivi

Zranění hlavy, žeber a ramene utrpěl 65letý český turista po 25metrovém pádu v Západních Tatrách. Informoval o tom ve středu web Horské záchranné služby (HZS).

Foto: Profimedia.cz

Pod českým turistou se na turistické stezce uvolnil kámen.

Článek

Horští záchranáři byli požádáni o pomoc v dopoledních hodinách prostřednictvím tísňové linky. K pádu došlo na vyznačeném turistickém chodníku mezi polskou horou Volovec (Wolowiec) a Jamnickým sedlem. Pod českým turiskou se uvolnil kámen a došlo k pádu.

O součinnost byla požádána letecká záchranná zdravotní služba. Vrtulník pomocí navijáku a lana vysadil na místě lékařku, která českého turistu ošetřila na místě. Muž byl při vědomí a komunikoval.

Vrtulník následně v podvěsu transportoval turistu i lékařku z terénu. Při mezipřistání přeložili zraněného na palubu vrtulníku a následně byl převezen do nemocnice v Liptovském Mikuláši.

Ve stejný den se nedaleko Sliezského domu zranil 76letý německý turista. Na turistickém chodníku upadl a utrpěl zranění hlavy. Horští záchranáři ho terénním vozidlem transportovali do Starého Smokovce. Odtud pokračoval v sanitním voze do nemocnice v Popradu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám