Hlavní obsah

Velké americké aerolinky zakázaly přepravu loveckých trofejí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Letecké společnosti American Airlines a Delta zakázaly v pondělí přepravu velkých loveckých trofejí. Nadále nebudou přepravovat ostatky ulovených lvů, levhartů, nosorožců, slonů a buvolů, uvedla v úterý BBC. American Airlines uvedly na Twitteru, že zákaz má okamžitou platnost.

Článek

„S okamžitou platností Delta zakáže celosvětově přepravu všech trofejí lvů, leopardů, slonů, nosorožců a buvolů,“ uvedla letecká společnost v pondělí. Ještě v květnu řekla, že bude trofeje přepravovat.

Další letecké společnosti se už dříve k podobnému kroku rozhodly a jiné ho zřejmě plánují v nejbližší době, podotkla BBC.

Zřejmě jde o reakci na zastřelení urostlého zimbabwského lva Cecila, kterého kvůli trofeji ulovil americký zubař Walter Palmer, i když aerolinky neoznámily, proč zakázaly přepravu trofejí. Delta, která má řadu přímých letů do afrických metropolí, čelila petici, aby jejich dopravu zakázala. American Airlines létají jen do osmi subsaharských měst.

Palmer ulovil lva nezákonně, byl vylákán z rezervace. Lev měl na krku obojek s vysílačkou. Zimbabwe proto chce, aby ho Spojené státy vydaly. Palmer se brání, že se domníval, že lov byl legální. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám