Hlavní obsah

Útočníci napadli policejní stanici v Indii, bojovalo se o ni dvanáct hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáct hodin urputných bojů, deset mrtvých a osm těžce zraněných je bilance útoku na policejní stanici v indickém svazovém státě Paňdžáb. Mezi zabitými jsou policisté, civilní osoby i všichni útočníci, kteří podle médií zřejmě přišli z Pákistánu. Incident hrozí dalším napětím ve vztazích mezi oběma zeměmi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útočníci napadli policejní stanici v Indii, deset lidí zemřeloVideo: Reuters

 
Článek

Skupinka tří ozbrojenců v uniformách se nejprve zmocnila osobního auta, z něhož pak během jízdy střílela na autobus a na restauraci u silnice. Útočníci posléze vpadli na policejní stanici blízko města Gurdaspur, ležícího nedaleko hranic s Pákistánem.

Indické úřady kvůli události zpřísnily bezpečnostní opatření na hranicích s Pákistánem, odkud skupina do Indie zřejmě pronikla. Pokud se toto podezření potvrdí, incident napětí ve vztazích mezi Indií a Pákistánem patrně ještě zvýší. Obě tyto asijské země patří k jaderným mocnostem.

Pákistánská vláda již útok odsoudila. "Pákistán opakuje, že odsuzuje terorismus ve všech jeho podobách a projevech. Chceme vyjádřit naši upřímnou účast a soustrast indické vládě a lidu," cituje agentura Reuters z prohlášení pákistánského ministerstva zahraničí.

Reklama

Výběr článků

Načítám