Hlavní obsah

Ve Slovinsku a v Chorvatsku ucpaly silnice návaly rekreantů

Velké množství aut rekreantů mířících k Jaderskému moři ucpalo v sobotu silnice ve Slovinsku a v Chorvatsku. Zácpy se ale vytvořily také v Rakousku. Informují o tom slovinská a chorvatská média a český Ústřední automotoklub (ÚAMK), podle nichž se na některých hraničních přechodech a mýtnicích vytvořily až 14kilometrové fronty.

Foto: ÚAMK, ČTK

Velké množství aut rekreantů mířících k Jaderskému moři ucpalo 25. července silnice ve Slovinsku a v Chorvatsku (kamerový snímek z dálnice A4 ve Slovinsku u města Polje).

Článek

Ve Slovinsku jsou podle tamního listu Delo nejdelší fronty na hraničním přechodu s Chorvatskem Dragonja. Ve směru do Chorvatska je čekací doba až dvě hodiny a v opačném směru půldruhé hodiny. Na jiných přechodech se čeká nejméně 15 až 35 minut. Nejdelší kolona vozidel se utvořila na konci dálnice Maribor-Ptuj ve směru do Chorvatska a dosahuje 14 kilometrů.

V Chorvatsku je obzvlášť kritickým místem mýtnice Lučko na dálničním obchvatu v Záhřebu. Podle webu deníku Večernji list ve směru od Ivanja Reka dosahuje fronta vozidel 14 kilometrů a od Jankomiru sedmi kilometrů.

Foto: ÚAMK, ČTK

Velké množství aut rekreantů mířících k Jaderskému moři ucpalo 25. července silnice ve Slovinsku a v Chorvatsku.

Devítikilometrová šňůra se k mýtnici Lučko táhne i na dálnici A1. Na této magistrále, vedoucí ze Záhřebu k moři a až do Dubrovníku, musejí být řidiči trpěliví také u tunelu Sveti Rok, kde pomalu popojíždějící kolona začíná pět a půl kilometru před severním vjezdem. Zácpy se ale tvoří i na dalších úsecích dálnice.

ÚAMK upozornil, že problémy s hustým provozem jsou ve směru na Jadran i v Rakousku. Osmikilometrová kolona se například vytvořila před tunelem Karavanky u slovinských hranic a zdržení čeká řidiče také před několika tunely na dálnici A9 ve směru na Štýrský Hradec.

Fronta dlouhá 9,5 kilometru se vytvořila rovněž před Innsbruckem ve směru do Itálie.

Jak se vyhnout slovinské dálnici zjistíte ve videu na Stream.cz.

Anketa

Upravujete plán cesty do Chorvatska tak, abyste se vyhnuli dopravním zácpám?
Ano
30 %
Ne
3,7 %
Nejezdím do Chorvatska
66,3 %
Celkem hlasovalo 2274 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám