Hlavní obsah

První přestřelka mezi Islámským státem a tureckými vojáky, mrtví na obou stranách

– Ankara/Damašek • Aktualizováno

Jeden voják zemřel a dva další byli zraněni při přeshraniční palbě mezi ozbrojenci Islámského státu (IS) a tureckou armádou. Střely vypálené ze Sýrie zasáhly vojáky u tureckého města Kilis, informovala televize CNN Türk. Podle tureckého deníku Hürriyet šlo o první podobnou přestřelku mezi bojovníky IS a tureckou armádou.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Turečtí vojáci pozorují přes hranici syrské město Kobani. Archivní snímek

Článek

„Turečtí vojáci opětovali palbu poté, co přišly výstřely ze syrské strany hranice, kde jsou ozbrojenci Islámského státu,” citovala turecké úřady agentura Reuters.

„Bohužel, jeden z našich poddůstojníků se stal obětí počáteční střelby, dva z našich seržantů byli zraněni,” řekl agentuře AP guvernér provincie Kilis Suleyman Tapsiz. Dodal, že ani jeden ze zraněných není ve vážném stavu.

Podle tureckých zdrojů přišel při turecké palbě na straně IS o život také jeden z radikálů. Do přestřelky se na turecké straně zapojily nejméně čtyři tanky. Armáda prý vyslala do oblasti také stíhačky. Armáda zasáhla i tři vozidla islamistů.

Turecko sdílí se Sýrii 900 kilometrů dlouhou hranici, násilností v jejím okolí v posledních dnech přibylo a Turci proto posílili ostrahu hranice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Okamžik výbuchu v tureckém SuruçuVideo: Reuters

V pondělí zaútočil sebevražedný útočník nejspíš napojený na IS v kulturním centru ve městě Suruç, ležícím zhruba deset kilometrů od syrského pohraničního města Kobani. Usmrtil 32 převážně mladých lidí a dalších 100 zranil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři zasahují na místě výbuchu v TureckuVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám