Hlavní obsah

Lidé v Rakousku zapalují svíčky za oběti šíleného řidiče, tři lidé bojují o život

Štýrský Hradec

Den po tragédii ve Štýrském Hradci, kdy patrně psychicky nemocný řidič úmyslně najížděl do lidí a tři usmrtil, bojují tři lidé v nemocnici o život. Další dvě děti jsou na jednotce intenzívní péče, jejich stav je však podle serveru Kleine Zeitung stabilizovaný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V centru Štýrského Hradce najel psychotik do davu lidíVideo: Reuters

 
Článek

Šestadvacetiletý řidič SUV, trpící patrně psychózou, v sobotu v centru štýrské metropole najížděl úmyslně ve vysoké rychlosti do lidí. Na místě zemřeli tři lidé, dalších 34 převezli záchranáři do nemocnice.

Mužovo řádění nepřežil čtyřletý chlapec, mladá žena a osmadvacetiletý muž, který měl dva týdny po svatbě. Jeho novomanželka, se kterou se centrem města procházel, leží v nemocnici v komatu.

Foto: Reuters

V centru Štýrského Hradce najel psychotik do davu lidí

Obyvatelé i turisté nosí na místa, kde lidé umírali, svíčky, květiny i plyšová zvířátka. Největší pietní místo lidé vytvořili před kostelem, kde zemřel malý chlapec. Před banku, kde zahynula žena, lidé snesli svíčky a lilie. Na břehu řeky Mur, kde řidič autem doslova rozrazil novomanželský pár na procházce, se zase nakupily květy levandule, oleandru a hortenzie.

Mladík zakončil svou smrtící jízdu uprostřed města, po vystoupení z auta začal kolemjdoucí navíc ohrožovat nožem.

Podle policie, která jej měla v hledáčku kvůli domácímu násilí, byl jeho psychotický stav vyvolaný předchozí domácí hádkou. Muž je nyní ve vazbě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám