Hlavní obsah

Pád alžírského boeingu prošetří odborníci z USA

Novinky, DPA, BBC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ALŽÍR

Tragédii alžírského letadla, v jehož troskách ve čtvrtek zahynulo podle upřesněných informací 101 lidí, budou vyšetřovat také američtí experti ze společnosti Boeing. Oznámila to v pátek alžírská agentura APS s tím, že odborníci jsou již na cestě do Tamanrasetu, kde se neštěstí stalo.

Článek

Příčina neštěstí dosud není známa, terorismu ale připisována není. Podle mluvčího společnosti Air Algérie, které letadlo patřilo, měl stroj zřejmě technické potíže. Jeden z motorů začal během startu hořet, na jeho zastavení však bylo již pozdě. Několik vteřin poté, co se odpoutal od země, se letadlo zřítilo k zemi, rozlomilo a zcela vyhořelo. Mluvčí nicméně dodal, že stroj byl před letem prohlédnut a byl v pořádku. K letu bylo také příznivé počasí.

Tři cestující zachránilo, že neměli letenky

Počet obětí katastrofy mohl být ještě vyšší, kdyby na jeho palubě seděli všichni registrovaní pasažéři. Tři muži - Francouz, Alžířan a Tunisan - se totiž do letadla nedostali, protože nepředložili palubní lístky. "Nepustili nás dovnitř, a tím nám vlastně zachránili život," řekl francouzský turista alžírskému rozhlasu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám