Hlavní obsah

Polákovi lékaři omylem vyoperovali zdravou ledvinu

Právo, Pavol Minárik
Vratislav

Dramatické chyby se dopustili lékaři Univerzitní nemocnice v polské Vratislavi, když 57letému muži místo levé ledviny napadnuté zhoubným nádorem omylem vyoperovali pravou, úplně zdravou. Pacient se ocitl v nezáviděníhodné situaci, protože lékaři už mu ji nedokázali vrátit a zanedlouho zřejmě přijde i o druhou ledvinu, postiženou rakovinou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ať už jsou okolnosti, za jakých došlo k fatálnímu omylu, jakékoli, je jisté, že operační tým hrubě porušil operační předpisy,“ uvedl pro TVN24 Romuald Zdrojowý, primář urologicko-onkologické kliniky, kde ve středu pacienta operovali.

Dodal, že vedení nemocnice operujícímu lékaři i jeho asistentovi pozastavilo výkon povolání a zároveň o případu informovalo Městskou prokuraturu ve Vratislavi, která už začala jednat.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Další operace i odškodné

„V pondělí bude pacient podroben komplikované operaci, při které se lékaři pokusí vyoperovat deset centimetrů dlouhý nádor z nemocné ledviny,“ informovala v pátek mluvčí nemocnice Monika Kowalská.

V případě, že se operace nepodaří, bude pacient přednostně zařazen do programu transplantace tohoto orgánu od dárců, dodala mluvčí. Zároveň uvedla, že Univerzitní nemocnice ve Vratislavi je připravena poskytnout poškozenému pacientovi odškodné.

Reklama

Výběr článků

Načítám