Hlavní obsah

Mladá žena přežila v troskách zříceného domu v Káthmándú pět dní

Káthmándú
Aktualizováno

Záchranáři v Nepálu vytáhli ve čtvrtek z trosek zhrouceného domu v metropoli Káthmándú ženu ve věku kolem 20 let. Ležela pět dní vedle dalších tří mrtvých těl.

Foto: Navesh Chitrakar, Reuters

Nepálku Krišnu vyprošťují záchranáři z trosek domu.

Článek

Mladá žena jménem Krišna byla vyproštěna ze sutin hotelu v hlavním městě, kde pracovala jako pokojská. Podle BBC byla uvězněna v troskách nižšího patra s dalšími třemi lidmi, mezi nimiž byl i její strýc.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Ženu zachránili po pěti dnech v troskách.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nejdříve ovšem muselo být odstraněno jedno tělo, až potom mohli záchranáři z Norska, Izraele a Francie ženu vysvobodit. Řekla jim, že slyšela křik, a požádala je, aby budovu ještě prohledali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři vyprostili po pěti dnech z trosek živého patnáctiletého chlapceVideo: Reuters

Krišna nebyla jediná, koho záchranáři ve čtvrtek z trosek vytáhli. Prvním nalezeným, který přežil v ruinách pět dní, byl patnáctiletý chlapec jménem Pemba Lama. Při vyprošťování chlapce pomáhal americký tým, jemuž trvalo několik hodin, než ho dostal ven.

Počet obětí zemětřesení v Nepálu stoupl podle místního ministerstva vnitra na 5844. Dalších více než 11 000 lidí utrpělo zranění a přes 80 osob otřesy půdy o síle 7,8 stupně zabily v sousední Indii a čínské oblasti Tibetu. Záchranné práce komplikuje nepříznivé počasí s hustými lijáky, do odlehlých částí země se tak nemohou dostat vrtulníky s pomocí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranné práce v Nepálu komplikuje déšťVideo: Reuters

Do Prahy také dorazil letoun vezoucí desítky Čechů, kteří byli z Káthmándú evakuováni. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám