Hlavní obsah

Polský prokurátor, který přepadl banku, půjde na 3,5 roku do vězení

Právo, Pavol Minarik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poznaň

Takový případ polská justice ještě nezažila. Soud v Poznani poslal ve čtvrtek na 3,5 roku do vězení čtyřiapadesátiletého prokurátora, který koncem minulého roku přepadl v tomto městě banku.

Článek

Přepadením chtěl dnes už bývalý prokurátor vyřešit své vleklé finanční problémy. Do banky vtrhl maskovaný a vyhrožoval střelbou z pistole. „Štěstí ale neměl. Vybral si pobočku, kde se uskutečňovaly pouze bezhotovostní operace,” informovala polská televize TVP.

Překvapeného zloděje, který se bez lupu dal na útěk, zadrželi chodci v ulicích Poznaně a od nich si ho už převzala přivolaná policie. Jak se vzápětí ukázalo, zbraň, kterou si chtěl vynutit vydání peněz, byla pouhou atrapou. Na závažnosti spáchaného trestného činu to však nic nezměnilo a muž putoval na tři měsíce do vyšetřovací vazby.

Neúspěšný zloděj žádal u soudu od svých bývalých kolegů podmíněný trest. Argumentoval tím, že „to, co by ho jako bývalého muže zákona čekalo za mřížemi, by bylo nesnesitelné“. I když slíbil, že „takový hanebný čin nikdy nezopakuje“, soud mu vyměřil trest v délce tři a půl roku za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám