Hlavní obsah

Papež František vyhlásil mimořádný Svatý rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vatikán

Papež František v pátek vyhlásil mimořádný Svatý rok věnovaný milosrdenství, který má začít 8. prosince, tedy 50 let od konce druhého vatikánského koncilu. Skončit má tento rok 20. listopadu 2016. Informovala o tom agentura ANSA.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Papež František

Článek

Výnos o Svatém roku, tedy papežská bula, bude zveřejněn v neděli 12. dubna ve svátek Božího milosrdenství, jež oficiálně zavedl papež Jan Pavel II. před 15 lety.

Druhý vatikánský koncil, který se konal v letech 1962 až 1965, měl za cíl více otevřít římskokatolickou církev světu a vést k její určité vnitřní reformě. Na toto úsilí navazuje nyní i současný papež František.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Svatý rok je v katolické křesťanské tradici rokem odpuštění dluhů a trestů za spáchané hříchy. Jeho tradice byla založena na konci 13. století. Naposledy Svatý rok vyhlásil papež Jan Pavel II. v období let 2000 a 2001. Tehdy Vatikán navštívilo 30 miliónů poutníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám